Вдъхновени от Виктория

Много са прекрасните места по света, които видяхме през последните десет години благодарение на Орифлейм. Двойно диамантената Victoria Fallsконференция 2006-а, най-авторитетният годишен форум на фирмата е поредното доказателство, че нашата компания винаги успява да ни впечатли.

В средата на януари простигнахме в Ливингстън, Замбия. Настаняват ни в хотел Royal Livingstone на брега на великата африканска река Замбези. Тук всичко ни очарова – богатата растителност, разхождащите се в парка на хотела зебри и жирафи, скачащите около нас и натрапващи се маймуни.

Чува се тътен и ние бързаме към него. След десет минути стоим вцепенени пред величието и мощта на водопада Виктория.

Victoria Falls 1Ширкият около 1600 метра воден поток се срива от 130 метра в смразяваща пропаст и изтича в тясно и дълбоко дефиле. От „врящия“ котел се издигат стълбове водни пръски и оставят усещане за дъжд, идващ от земята. Безспорно, водопадът е сред най-красивото, сътворено от природата. И страхотно зареждащо…

На този фон в деловата част съвсем естествено звучат думите на Изпълнителния директор на Орифлейм козметикс Магнус Браннстрьом: „Орифлейм винаги е била успешна компания. Скоро Орифлейм ще бъде велика компания.“ Силната 2005-а, амбициозните и обосновани цели за 2006-а, ясният поглед в перспектива са само част от аргументите, които ни дават увереност, че това ще се случи.

Емоционалният венец на преживяното е запомнящото се спускане с лодки по Замбези. По бързите и дълбоки води на реката сме заедно – основателят  Роберт аф Йохник и съпругата му Лилиан, управляващите компанията, най-добрите директори в света на Орифлейм, организаторите. Шеметно спускане – прагове, водовъртежи, обърнати лодки, бърза реакция за спасяване на падналите във водата, много хъс и воля. Но приключението не свършва. За да бъде омаята пълна, по обратния път летим с вертолет над водопада Виктория. Един невероятен ден. Още едно ярко доказателство за единството, духа и страстта на Орифлейм.

IMG_1348

Главата Замбези от приказката е затворена. Ние, двамата представители на Орифлейм България в нея, мислим за продължението й. Вярваме, че в следващите й части герои ще бъдат повече българи. Но първо, естествено, ще го заслужим с много работа. Успех!

 

Албена и Светозар Димитрови

Бюлетин Орифлейм, март 2006