Нобеловата церемония на Орифлейм

 

Stockholm 2007 115

В началотo на септември Стокхолм събра Топ 100 в света на Орифлейм за кулминацията в отбелязването на четиридесет годишния юбилей на компанията. За нас, представителите на България, това бяха дни, които ни накараха да се почувстваме горди, че сме част от духа и културата на Орифлейм.

Stockholm 2007 113Разположеният на множество острови и полуострови Стокхолм ни омагьоса със своята сериозна и ненатрапчива северна красота. Градът ни респектира с архитектурата си, омая ни с многото  си и необичайни музеи. Порази ни с безупречна организация и невероятна чистота. Спечели ни с отношението и грижата за децата и инвалидите.

Стокхолм бе впечатляващ фон на нашата програма. Бизнес сградата на пренесения от Брюксел централен офис на Орифлейм се намира в най-престижната част на града. Заводът на компанията, разположен недалеч от крайградската кралска резиденция, непрекъснато се модернизира и увеличава капацитета си.

Вечерта на четвърти септември Синята зала на Кметството а Стокхолм ни посрещна със строга тържественост. Въвеждащите думи са на Магнус Бранстром, Главен изпълнителен директор на Орифлейм. „…В  тази зала се събира елитът на Швеция. Но светът я свързва преди всичко с церемонията, на която кралското семейство връчва наградите на Нобеловите лауреати. Дами и господа, предстои ви вечер, която никога няма да забравите. Моля, станете! Имам честта да ви представя създателя на Орифлейм Робърт аф Йохник и Нейно Величество Кралицата на Швеция!“

 

Stockholm  2007-40thCelebration-GalaDinner

 

В този момент ние все още не осъзнавахме, че са много малко компаниите, които получават правото да имат свои прояви в тази зала, а единици са тези, удостоени с присъствието на кралицата.

В кратко слово Кралица Силвия ни приветства и благодари на семейство аф Йохник, мениджмънта и консултантите на компанията за съпричастността към благотворителната дейност на световната фондация „Детство“.

В следващата част на вечерта със специално внимание бяха удостоени най-добрите в Орифлейм. Основателите на компанията  Робърт и Йонас аф Йохних и Магнус Бранстром поздравиха на сцената всеки един от нас.

Гала вечерята продължи  в изящната Златна зала. Поднесено ни бе менюто на Нобеловите лауреати от 1967 година, рождената година на нашата компания.

Преживяното беше поредното потвърждение, че работим за уникална компания. Почувствахме се признати. Благодарим на съдбата, че ни срещна с Орифлейм. И най-вече благодарим на екипа ни, с който заедно се доказахме.

След  Стокхолм ни се иска да се обърнем към вас, консултантите на Орифлейм България, и още един път да ви кажем:

Орифлейм е възможност за сбъдване на мечти!

 

Stockholm 2007 109

Албена и Светозар Димитрови

Бюлетин Орифлем за катаози 12 и 13 /2007