Хотелът Marina Bay Sands, където беше Диамантена конференция 2015 на Орифлейм, e най-скъпата сграда, построявана някогa

 

Къде е най-скъпата сграда в света? Най-вероятно отговорът би бил Ню Йорк, Париж, Токио или Лондон. Но нито един от тях не е правилният отговор.

Най-скъпата сграда, създавана някога, се намира в Сингапур. Комплексът Marina Bay Sands, който ни подслони по време на седмицата на Диамантена конференция 2015, е открит през 2010 година и струва около 7.4 милиарда сингапурски долара (5.7 милиарда щатски). Той успява да отнеме трона сред хотелите на най-скъпия до този момент Emirates Palace Hotel в Абу Даби, който струва около 3.3 милиарди щатски долара (и където ще се проведе следващата Диамантена конференция през януари 2016).

marina-bay-sands-hotel-singapur_672452Marina Bay Sands лежи на 15.5 хектара скъпа сингапурска земя. Трите кули, свързани с пасаж на върха, са вече основна част от облика на града и дизайнът на сградата печели възхвала и аплодисменти от архитекти по цял цвят.

В комплекса има казино, мол с над 250 луксозни магазини и ресторанти, най-голямата бална зала в Югоизточна Азия и 2561 стаи и апартаменти, включвайки 18 различни вида стаи и 230 луксозни апартаменти.

За заинтересованите, най-скъпият апартамент (The Chairman suite) струва около 14 000 щатски долара на вечер. Обикновените двойни стаи започват от цени от 300 щатски долара на вечер.

Счита се, че архитектът на сградата  Моше Сафди е бил вдъхновен от колоди карти, когато е замислял сградата. Казва, че я е разделил на три кули, за да не бъде отделено морето от  града от една огромна стена. Това е един от най-сложните хотели, строени някога.

Паркът на последния етаж свързва трите кули на 200 метра надморска височина. Паркът е пo-дълъг от Айфеловата кула 15197605и е достатъчно голям, за да бъдат паркирани  четири и половина пътнически самолета А380.

Паркът е домът на Безкрайния басейн, един от най-големите в света, с размери колкото три олимпийски басейна. Създава илюзията на вода, простираща се до хоризонта. В парка на последния етаж има и няколко ботанически градини, нощен клуб, ресторант на звездния готвач Justin Quek.

Щастливи сме, че сме част от компания, която награждава труда ни подобаващо.

DSC_0018

 

Източници:

Asianinteriordesign.net

http://asianinteriordesign.net/singapore/marina-bay-sands-the-most-expensive-building-ever-constructed/

www.News.com.au

http://www.news.com.au/travel/travel-advice/first-review-of-singapores-mega-hotel/story-fn6yjmti-1225886602327s.com.au

Снимки: Asiainteriordesign.net, личен архив