астаксантин

Астаксантин: пет причини да го приемаме всеки ден

Астаксантинът е натурален каротеноид, съдържащ се във водорасли, скариди, лобстери, раци и сьомга. Каротеноидите са пигменти, които виреят в природата и поддържат доброто здраве. Бетакаротенът например, е оранжев. Астаксантинът, наричан „кралят на каротеноидите“, е червен и е онова, което прави сьомгата, рака, лобстера и скаридите розови. В животинското царство най-висока е концентрацията на астаксантин в мускулите на сьомгата. Учени предполагат, че астаксантинът осигурява издръжливостта, от която тези забележителни животни се нуждаят, за да плуват срещу течението. За хората астаксантинът е мощен антиоксидант с много ползи за здравето и за разлика от други антиоксиданти като бетакаротен, зеаксантин, витамини Е, C, D и селен, астаксантинът никога не се превръща в прооксидант.

Астаксантинът е широко дискутиран от доктор Оз (известен професор по сърдечносъдова хирургия в САЩ, дългогодишен сътрудник в шоуто на Опра Уинфри, има собствено шоу за здравословно хранене – „Шоуто на доктор Оз“, известен като “лекарят на звездите”),  доктор Джо Меркола (привърженик на алтернативната медицина и предприемач в сферата на хранителните добавки в САЩ) и е препоръчван от много здравни експерти. Нека изчистим една заблуда сега: добавката крил (дериват на мастни киселини, източник на Омега 3) съдържа само остатъчни количества астаксантин, които са далеч от тези, които са нужни, за да се постигнат  ползите, които са описани по-надолу. Ето пет причини да вземаме астаксантин всеки ден:

 

1.За облекчаването на болки и възпаления

Астаксантинът е потенциален лек срещу болки и възпаления, тъй като блокира различни химикали в тялото, които причиняват болежки. Освен това астаксантинът намалява възпалителните процеси, които предизвикват много хронични заболявания.  Въпреки, че е 100% натурален, астаксантинът работи като някои успокоителни, които могат да бъдат вземани само с рецепта, но без риска от пристрастяване, стомашно-чревно кървене и киселини в стомаха. Астаксантинът блокира COX-2 (циклооксигеназа 2) ензими, също като Целебрекс – масовото лекарство, предписвано срещу остероартрит, ревматоиден артрит, остра болка и менструация.

Астаксантинът намалява нивата на специфичен анормален протеин на име С-реактивен протеин с повече от 20% само за осем седмици – едва ли има лекарство по предписание, което да има този ефект! Дори Американската Здравна Асоциация твърди, че С-протеинът е ключов индикатор на сърдечни заболявания.

2.Срещу затлъстяването

Астаксантинът осигурява страхотно възстановяване от упражнения. По начина, по който сьомгата плува героично срещу течението, астаксантинът може да помогне на атлетите да дадат най-доброто от себе си. Чист, натурален астаксантин се препоръчва за възстановяване на мускулите, по-добра издръжливост, повече сила и завишени нива на енергия.

3.Подобрява здравето на очите

Астаксантинът има уникалната способност да преминава през преградите и да достига ретината. Клинични тестове показват, че астаксантинът помага срещу диабетичната ретинопатия (ретиново усложнение при пациенти с диабет), макулната дегенерация (заболяване на ретината, което причинява прогресивна загуба на централно зрение), напрежение в очите и умора. Помага и да виждаме в детайли.

 

4.Почиства клетките

Астаксантинът е от висш клас, когато става дума за обхват на антиоксидантния му ефект. Той прониква във всяка клетка на тялото. Неговите уникални молекулни липофилни и хидрофилни качества му позволяват да се разпростре в цялата клетка, като единият край на астаксантиновата молекула защитава мастноразтворимата част на клетката, а другият – водоразтворимата. Можете да си го представите като нещо, което дава на клетките ви цялостна прегръдка!

Резултатите от изследване, което изучава няколко популярни антиоксиданта и тяхната сила показват, че астаксантинът е 6000 пъти по-силен от витамин C, 800 пъти по-силен от CoQ10 (Коензим Q10), 550 пъти по-силен от катехини от зелен чай и 75 пъти по-силен от алфалипоевата киселина.

 

5. Прави кожата по-красива, повишава защитата от влиянието на UV лъчите

Астаксантинът защитава най-големия орган на тялото – кожата. Изследванията са ясни и последователни и показват отлично влияние на астаксантина върху нивото на влага, гладкостта, еластичността, фините бръчки, петната и луничките. Как?

Учените имат теория за енигматичния процес на стареене, наречена “Теория за свободните радикали”. Накратко тя се свежда до извода, че въздухът, който дишаме, уврежда клетките в тялото и води до стареене. Телата ни имат механизми, с които контролират тези кислородни увреждания и до голяма степен тези механизми се влияят от начина на хранене. Астаксантинът е уникален антиоксидант, който се абсорбира напълно и се транспортира до всички тъкани на тялото. Той защитава от кислородните увреждания вътре във вените и има доказан противовъзпалителен ефект. Затова той спомага да се намалят възпаленията, предизвикани от UV радиацията и болките в мускулите след упражнения. Всъщност, ако изгорите от слънцето и кожата ви се възпали, астаксантинът прониква в кожните клетки и намалява пораженията. Представете си го като вътрешна слънцезащита. Приемането на астаксантин намалява всекидневното кислородно увреждане, чиято проява е вътре в тялото.

За да поръчате Астаксантин: свържете се с нас>>

Източнци: The Huffington Post, Oriflame

 

Астаксантин & екстракт от боровинки от Орифлейм

Kомбинация от астаксантин, извлечен от водорасли в Шведския архипелаг и от боровинки, виреещи в горите на Швеция. 

 Регуларна цена: 42.90 лв.

Внимание! Само до 31 януари имате възможност да получите комплекса на промоционална цена от 29.99 лв.!

За да поръчате: влезте в своя профил в сайта на Орифлейм, посетете офис на Орифлейм или се свържете с вашия спонсор>>