Дистрибуционният център в Ногинск с еко сертификат Лийд от Американския съвет за зелено строителство

Новият Глобален Дистрибуционен център на Орифлейм в Ногинск получи Лийд сертификат от Американския съвет за зелено строителство.

Лийд е международно призната система за зелено сертифициране на сгради, осигуряваща проверка от трета страна дали дадена сграда или общност е проектирана и изградена съобразно стратегии, насочени към подобряване на всички важни показатели: енергоспестяване, водна ефективност, намаляване на емисиите на CO2, подобрено качество на вътрешната околна среда, стопанисване на ресурсите и чувствителност към техните въздействия.

IMG_8992Разпределителният център в Московска област е бил оценен с новата система за оценяване на строителство на Лийд.  Проектът е най-голямата индустриална сграда в Русия, сертифицирана с Лийд  с голяма преднина и е едва третата сграда в Русия от този тип, която получава такова сертифициране.

Шведският козметичен гигант Орифлейм бързо се разрастна в Русия и, за да посрещне търсенето, реши да изгради нов дистрибуционен и производствен център в Нигинск, съвсем близо до Москва.

Съоръжението на площ от 56,000 кв.м.  се състои от две свързани сгради, построени от  „Астрън“. Капацитета на Астрън да отговорят на екологичната политика на Орифлейм им позвли да спечелят поръчката.

IMG_8840

Сградата е оборудвана с пълна вентилационна система „Линдбаб“. Решението на Линдбаб за изцяло вътрешена климатична и вентилационна система, комбинирана с оптимизацията на изолационните стойности от Астрън, правят сградата квалифицирана за сертификацията  Лийд. По този начин стриктните екологични изисквания на Орифлейм са изпълнени.

 

Източник:

www.astron.biz

http://www.astron.biz/en/about-us/news/Astron-building-LEED-Certified/

 

IMG_8467