Живка КарагнчеваЖивка Караганчева

Велико Търново

Професия: Инженер
Година на регистрация в Орифлейм: 1994г.
Най-висока постигана титла: Сапфирен Директор

 

                                                                               „Управлявай с ум, води със сърце!”

                                                                                                                    Робин Шарма

 По образование съм инженер и много години практикувах тази професия. Работех в СО”Битова елекроника” и специализирах в управление на качеството. По-късно, след промените започнах да работя като консултант по изграждане на системи за управление на качеството. Това бяха отделни проекти и ангажиментите ми бяха епизодични, а заплащанията спорадични.

През 1994г Орифлейм влезе в моя живот. ”Златният пламък” се запали в душата ми и досега гори и топли не само мен, моето семейство, но и много приятели.
В началото комбинирах работата си в магазин, консултантската си дейност и Орифлейм ангажиментите. След приключване на смяната ми като „жената зад щанда”, аз правех срещи с клиенти и дистрибутори (тогава така се наричахме), а когато приключехме с вечерята и домакинстването, сядах да си пиша одиторските доклади и нормалите от Системите по качество по ISO 9000.
Постигането на 15% ми даде увереност и напуснах магазина. Продължих да комбинирам двата вида задължения. Работата ми в различни фирми ме срещаше с нови хора, на които предлагах новия бизнес. От 2000 година съм изцяло отдадена на работата си с Орифлейм.
Срещата ми с МЛМ точно чрез Орифлейм разкри нови хоризонти за развитие и се превърна в страхотна възможност да сбъдвам мечтите си.
С Орифлейм се почувствах свободна и значима. Работата с хората ми носеше страхотно удовлетворение и сега се чувствам много щастлива, когато съм допринесла с нещо да израстне нов лидер от моя екип. Незабравима за мен ще остане 2009 година, когато достигнах ниво Сапфирен директор и до мен беше Латинка Генчева също с нова Сапфирена титла и трима нови Директори от екипа.
Отговорността да водя екип от около 2000 човека ме ангажираше с моето непрекъснато развитие. Благодарение на всички обучения за личностно израстване станах по-търпелива, по-емпатична, но и по-асертивна. Пред мен се разкриваха все по-широки хоризонти.
С Орифлейм сбъднах много свои мечти и всеки път се чувствах много щастлива.Цялото ми семейство се радвахме,когато си купихме нова кола, бяхме доволни, че осигурихме добро образование на децата си, наслаждавахме се на семейни почивки и пътувания.
Една мечта таях много дълго в сърцето си. Гледах много филми за круизни пътешествия, представях си как се качвам на лайнера и отпламе, вечерите в луксозните ресторанти, разходките по палубите. И ето, тази година мечтата ми стана реалност. Аз плавах с един от най-големите круизни кораби” Liberty of the seas” и то на Златна конференция на Орифлейм заедно с моите спонсори- Албена и Светозар Димитрови, винаги подкрепящи и насърчаващи.
Благодаря на всички консултанти от екипа за доверието, за вярата в успеха, за това че продължавате да мечтаете и в годините, изпълнени с предизвикателства.
Вярвам във вас, готова съм да ви подкрепям и заедно да достигаме до нови върхове.

 

” Посей мисъл и ще пожънеш действие,
посей действие и ще пожънеш характер,
посей характер и ще пожънеш СЪДБА!”
Стивън Кови