За растителните стволови клетки и кожата

Stem-Cells

Какво точно са стволовите клетки?

Стволовите клетки са във всичкo живо: растения, животни и хора. Те са основният вид клетки, нещо като суровините, от които са направени всички други клетки. Стволовите клетки могат да се развият в много различни видове клетки и са в състояние да се разделят и да се регенерират за продължителни периоди от време, което ги прави потенциална съкровищница за регенериране на тялото. През последното десетилетие човешки стволови клетки са били обект на много дискусии. Но учените наскоро са намери начин да се докоснат до лечебните и подмладяващи ползи от стволовите клетки без всичкия етичен багаж: извличат ги от растения и плодове.

 

Растителните стволови клетки и кожата

Стволовите клетки са не-програмирани клетки, които могат да се променят в клетки със специфични функции. Те са в състояние да се възстановят чрез самообновяване и да се разделят почти неограничено. Иновативни изследвания на растителни стволови клетки са показали някои обещаващи ползи за здравето на човешката кожа. Токсини от околната среда, прекомерното излагане на слънце и неправилното хранене могат да доведат до преждевременно застаряване и увреждане на кожата. Доказано е, че растителните стволови клетки подкрепят клетъчния обмен на кожата – нова надежда за проблеми като бръчки, видими капиляри и вреда от слънцето. Като начин за справяне с тези проблеми, стволовите клетки са все по-интегрирани в козметичните продукти.

 

Нашата серия Ecollagen съдържа екстракт от растителни стволови клетки,който доказано повишава производството на колаген с над 200%. Новосинтезираният колаген помага за изглаждане на кожата и изпълване на бръчките отвътре.

Ecollagen PR

 

 

Източници:

http://www.womenshealthmag.com/beauty/plant-stem-cells

http://www.wholefoodsmagazine.com/hbc/features/plant-stem-cells-breaking-new-ground-skincare

снимка: http://www.annmariegianni.com/wp-content/uploads/2013/03/Stem-Cells.jpg