Нов завод на Орифлейм в Ногинск

На 18 февруари беше официалното откриване на новия производствен център на Орифлейм в Подмосковието, Ногинск. Общата инвестиция на компанията в проекта възлиза на близо 200 милиона евро според информация от конференцията на Орифлейм в Сингапур . В завода ще се произвеждат шампоани, дезодоранти, течни сапун , червила и други козметични продукти .

На събитието присъстваха Изпълнителният Директор на Орифлейм Магнус Бренстрьом, посланикът на Швеция Вероника Брингеус, заместник-председателят на Московска област Денис Бутсаев, министърът на инвестициите и иновациите Александър Ганов и кметът на Ногинск Владимир Лаптев.

“Руският пазар е и ще остане важен за нашата компания. Стартирането на нов център ще засили позициите на компанията на пазара на Русия и страните от ОНД.” – каза изпълнителният директор на Oriflame.

Производствено-логистичният комплекс е построен в многофункционалния парк “Бориловски” в Ногинск. Първият завод на Орифлейм в района на Москва е построен в Красногорск през 2007. Работата в Ногинск започна през 2010 година. Сградата и съореженията съответстват на всички еко стандарти.

Магнус Бренстрьом отбеляза: „Много компании напускат Русия, но Орифлейм иска да расте там.“

News-2014-2-EcoBuild_building

 

 

Източници:

http://360tv.ru/news/shvedskaja-kompanija-oriflame-otkryla-zavod-v-noginske-stoimostju-150-mln-evro-14677

Личен архив